dimecres, 25 d’abril del 2012

Els barris

Vam extreure les mostres d'aigua de dos barris diferents: Sarrià i el Raval. La idea era extreure-les de dos barris aparantment diferenciats. Tanmateix, hem volgut fonamentar aquesta idea tenint en compte diferents fonts d'informació i destacar la situació socioeconòmica que tenen.
Tenint en compte que el dos barris formen part de la mateixa ciutat geogràficament estan situats en llocs diferents tal hi com es pot comprovar en el següent mapa.



En primer lloc, el barri de Sarrià és un barri que forma part del districte de Sarrià- Sant Gervasi. Va ser vila independent fins que va ser annexada a Barcelona cap el 1921, malgrat que els sarrianencs no hi estaven d'acord. Inicialment la vila fou una zona dedicada al sector agrícola però més tard va atreure famílies benestants, hi ha una dita popular que ho reflecteix: "Sarrià: vent, torrents, torres i convents."
Actualment el districte de Sarrià està considerat el barri més card de Barcelona. En el barri hi trobem moltes zones verdes, una taxa elevada d'escoles privades  i moltes vivendes de luxe. El barri  va acullir la burguesia del segle XX, ara s'ha transformat amb el barri de la classe mitjana- alta del segle XXI.



Per tal de comprendre millor aquesta realitat us deixem un vídeo de TV3.

Contrariament, el barri del Raval, conegut com el barri Xino, és un dels quatre barris de què es compon el districte de Ciutat Vella, sent el més poblat. L'origen del Raval ja està marcat per la misèria ja que es va construir al segle XIV per aïllar a la població que patia Pesta Negra.
Durant el franquisme es va considerar el barri com un dels més perillosos de la ciutat. En les últimes dècades, s'hi han anat construiïnt diferents serveis, escoles públiques, etc. A més, també s'hi situen la Facultat de Geografia i Història, el Museu d'Art Contemporani, la Massana, etc. Elements que el fan un barri cosmopolita. Tanmateix, l'elevada taxa d'immigració concentrada en el mateix barri sobretot procedent d'África, Ásia i Amèria ha provocat que hi hagi molta pobresa, prostritució i misèria que cada cop és més visible degut a la crisi actual.

Per tal de comprendre millor aquesta realitat us deixem un vídeo de TV3




Creiem que són dues realitats antagòniques i representatives per analitzar no solament el factor científic de l'aigua sinó també el factor humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada