dimecres, 25 d’abril del 2012

Entrevistes

Per tal de dur a terme la part pràctica del nostre treball hem estat buscant persones que ens puguessin respondre una sèrie de preguntes amb l'objectiu de poder avançar en el nostre treball d'investigació. Després d'haver anat al Museu de les Aigües tenim dues persones per demar-los una entrevista: la primera és la Sra. E.L del Museu Agbar i l'altra M.R responsable de la potabilitzadora de Sant Joan Despí.

El mail que els vam enviar a totes dues és el següent:

Benvolguda E i M,
Sóm un grup d'estudiants d'Educació Primària de Blanquerna . Estem elaborant un treball d'investigació sobre la gestió de les aigües a Barcelona per a l'assignatura de Coneixement del Medi. El nostre objectiu és cercar la informació necessària per elaborar una hipòtesi que respongui a la següent pregunta: La gestió de les aigües de Barcelona és adequada?
Voldríem saber si ens podríeu respondre unes qüestions via correu electrònic o si ens podríeu adreçar a la persona que ens pugui ajudar.
Li detallo el què voldríem saber:

1. Quins són els rius que subministren aigua a la ciutat de Barcelona? Per què aquests i no uns altres? Quina és la seva distribució per l'àrea de Barcelona?
2. Quin procés segueix l'aigua des que surt del riu fins que arriba a casa nostra?
3. Per què serveix una potabilitzadora? Quin és el seu procés?
4. Tots els rius passen per les mateixes potabilitzadores?
5. Cada riu té el mateix grau de contaminació?
6. Quin cost té potabilitzar l'aigua? Què el condiciona? Varia segons el barri?
7. Quin preu té el llitre de l'aigua? Varia segons el barri de Barcelona?
8. Tenint en compte la gestió actual, creu que el subministrament de l’aigua es pot acabar en un futur?
9. Es té en compte alguna alternativa en el cas que s'assequi un riu?
10. Es fan campanyes educatives de sensibilització?

Restem a l'espera,
Salutacions Cordials i gràcies.



La resposta que hem rebut és la següent:


Benvolguda Rocío,

En relació amb la petició d'informació que ens has tramès, t'informo que la màxima autoritat en màteria d'aigua (i de gestió de recursos) a Catalunya és l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Considero que pel tipus de preguntes que ens formules ells et podran respondre millor que nosaltres.

Aigües de Barcelona som l'empresa adjudicatària del servei, encarregada de la captació, tractament i distribució de l'aigua a la ciutat de Barcelona i 23 municipis de l'àrea metropolitana.

De tota manera, t'ofereixo la possibilitat que vingueu a visitar la nostra ETAP situada a Sant Joan Despí. Si us interessa de venir-hi ens podeu trucar al 93 342 36 51 i concertar dia i hora.




Després de rebre aquest mail ens em posat en contacte amb l'ACA i ens ha atès molt amablement el Sr. Xavier Duran, amb qui divendres tenim una entrevista per poder parlar del tema i trobar respostes a les nostres preguntes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada